Ilpo Kantanen kolmiloikkaajan tervehdys

Profiili:
Ilpo Kantanen
Suonenjoen Vasama
Laji: Yleisurheilu; 3-loikka
Parhaat saavutukset: M22 SM-kisat: 2014 hopeaa, 2013 pronssia.
Ennätys: 14,39 (14,72 +2,2 m/s myötätuulessa). 14,32 hallissa
Osa 1: Esittäytyminen ja hallikisailua
Hieman myöhässä aloitellaan tätä blogia, mutta tämä johtuu siitä, että joulun molemmin puolin olin farmaseutin lopputyön kimpussa ja 40 sivuisen asiatekstin jälkeen ei kirjoitustyö vähään aikaan napannut. Nyt on kuitenkin aika aktivoitua ja esittäytyä!

Ensinnäkin, iso kiitos Tuomas, että pääsin Timmin kummiurheilijatiimiin! Kuntokeskus Timmi on loistava tulokas Suonenjoelle ja ensimmäisten käyttökokemusten jälkeen on kuntosalista jäänyt todella hyvä kuva. Timmin palvelut tulevat itselleni tarpeeseen, koska nyt myös Suonenjoella on mahdollista tehdä voimaharjoittelua monipuolisesti ensiluokkaisilla välineillä. Ensimmäiset treenit Timmillä sujuivatkin niin hyvin, että olisi tehnyt mieli tarkistaa painavatko painot niin paljon kuin ne väittävät ;). Suonenjokelaisista osa varmasti tuntee minut ainakin nimeltä, koska olen täältä kotoisin. Nykyisin asun Kuopiossa, mutta Suonenjoellakin tulee käytyä viikoittain. Vaikka punkkaan 50 km pohjoisempana, olen edelleen sisimmiltään mansikkakaupungin mies.

Kuntokeskus Timmin logoa kannatta bongailla televisiosta ensi lauantaina klo 15:00!

Viimeiset vuodet olen opiskelun ohella urheillut melko tiiviisti. Päälajiksi on valikoitunut 3-loikka ja tässä lajissa on tarkoitus nousta lähivuosina Suomen terävimpään kärkeen ja sitä myötä myös maajoukkueen matkaan. Tavoite on kova ja kovan työn lisäksi tarvitaan yleisurheilun kaltaisessa suuressa lajissa myös hieman onnea matkan varrelle. Urheilemisessa on päämäärän lisäksi tärkeää ja palkitsevaa myös se matkanteko. Viimeiset kaksi kautta ovat kuitenkin osoittaneet että tässä lajissa voi tulla lyhyessäkin ajassa selviä harppauksia.

Oma urheilijanpolkuni on lähtenyt melko tyypillistä reittiä. Pienenä on harrastettu ”vähän kaikkea” aina hiihdosta suunnistukseen, pallopeleihin ja tietysti yleisurheilun eri lajeihin. Tämä harrastelu oli kuitenkin vielä melko kaukana urheilijan elämästä. 15-vuotiaana liityin Salon Kimmon tiimiin, joka pyöri tuolloin aktiivisesti Suonenjoella. Kehitystä onkin noista päivistä tullut valtavasti ja näin ollen valmennusyhteistyö jatkuu tänäkin päivänä. 15 vuotiaasta 20- vuotiaaksi asti harjoittelun pääpaino oli lähinnä yleisen urheilullisuuden kehittämisessä, ja viimeiset kaksi vuotta on harjoiteltu enemmän hyppääjän kannalta oleellisia ominaisuuksia. Nyt 23-vuotiaana pidän itseäni edelleen raakileena ja kehitettävää on edelleen todella paljon.

Mutta mennään tähän päivään. Hallikausi on käynnissä ja viime viikonloppuna Kuopiossa syntyi uusia halliennätyksiä liukuhihnalta. Aloitin päivän juoksemalla 60 metriä alkuerissä 7,48 ja loppukilpailussa 7,43. Ajat ovat minulle melko hyviä, kun ottaa huomioon, että en loikkaajana lähde telineistä yhtä sähäkästi kuin pikamatkoja enemmän juoksevat. Maksiminopeus alkaa kuitenkin olla samalla tasolla kuin kisan kärkimiehillä. Tämän rundin jälkeen oli vuorossa päälajin eli 3-loikan kilpailu, jossa hyppäsin 14,32 sekä kahdella muulla kierroksella yli 14,10. Halliennätys parani 44 cm, mikä tietysti lupaa hyvää alkavalle kaudelle. Kropassa kuitenkin tuntui kaksi 60 metrin kilpailua eikä muutenkaan päivän vire ollut ehkä paras mahdollinen, joten uskon vahvasti, että talven aikana tulosparannuksia on odotettavissa ja matka kohti 15 metrin ylitystä jatkuu.

Seuraavan kerran kilpailen jo lauantaina 7.2 Jyväskylässä, jossa samalle hyppypaikalle asettuu käytännössä tämän hetken kovimmat loikkaajat Suomessa mukaan lukien viime kesän EM-edustaja Aleksi Tammentie. 21.2 ovat vuorossa SM-hallit Tampereella, jossa toivotaan tietysti omaa ennätystä, hyvää kilpailua ja sijoitusta pistesijoille.

Eli lauantaina televisiot kakkoselle ja klo 15.00 katselemaan kotimaisittain huipputasoista yleisurheilua!

Tulevat kilpailut:
7.2 Jyväskylä Indoor Games. YLE TV2 klo 15:00
21.2 SM-Hallit, Tampere. YLE TV2

Seuraavassa osassa lisää kuulumisia hallikaudelta sekä siitä miten harjoittelen Timmillä…


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *