Mikko ” Hessu ” Jetsonen EM ja MM kisoissa.

Mikko Jetsonen on Timmin kummiurheilija, ja lajina hänellä jääspeedway. ( Kirjoitinko sen oikein Mikko ? 😀 ) Tässä hänen kuulumisiaan niin EM kuin MM lähdöiltä. Ihan mahtavaa, että taas yksi paikallinen urheilija saavuttaa omia unelmiaan. Onnea Mikko, ja tervetuloa takasin kotiin!

Mo! Kiitos sinulle että olet mahdollistanut tämän reissun. Kerronpa vähän miten reissu on sujunut.

21.2-22.2 oli Venäjällä Lukhovitsyssa depyytti edustustehtävissä. Ensimmäinen arvokilpailu oli EM finaali. Kisat meni hyvin, vähän sunnuntaina nukutti ritsalla. Lauantaina yks kolari mistä selvisin pystyssä. EM pisteitä sain kerättyä 6 joka riitti sijaan 14. Sijoitus ei paljoa puhu puolesta, taso on täällä niin paljon kovempi verrattuna suomeen. Mutta tyytyväinen on pakko olla. Joka poika ei pääse edes ajamaan. 

Venäjän reissu oli kyllä hyvin opettavainen, olin ensimmäistä kertaa eläessäni Venäjällä. Sunnuntaina pääsimme kisapaikalta about 30km kun rintterin moottori sanoi poks. 100km Moskovasta tuonnemmaksi. Selvisimme yhdelle huolto asemalle jossa odotimme 6 tuntia hinuria. Kun oli ”vähän” kieli muuria. Saimme kuitenkin hinurin ja hinasimme rintterin Moskovan mersu sentterille, missä tuomioksi tuli että moottori vaihtoon, arvioitu valmistuminen ois ollut 20.3 koska moottori tulisi Saksasta. Onneksi vakuutus yhtiö hinautti auton suomeen, ainut että vakuutusyhtiön hinuri oli Pietarissa. Sieltä ukko ajo Moskovaan ja totesi että rintteri on liian iso ja ajoi takas. Ja eikun uutta hinuria kehiin, ja reissu venähti taas vuorokaudella. Lopulta saimme auton rajalle. Ja siitä hemmetinmoista kyytiä Naantaliin lautalle ja Ruotsiin. Mistä ajoimme hemmetinmoista kyytiä Saksaan. Nyt olemme Berliinissä missä ajetaan tänäviikonloppuna joukkue MM. 

Tänään oli treenit jotka sujui kyllä hyvin alkuvaikeuksien jälkeen. Huomenna joukkueen johtaja tekee päätöksen olenko minä 2 kuski vai varamies. 

 Tämmöstä minulle kuuluu maailmalla. Kirjoittelen sinulle lisää kuulumisia kunhan ajetaan eka vähä kilpaa  

Mo!

Viime viikonloppuna ajettiin Berliinissä joukkue MM kisat. Kisa meni hienosti. Lauantaina oli kohtalainen päivä. Sunnuntaina sain kokeilla Aakon Ekin pyörää. Jo toisessa erässä vauhti kasvoi reilusti. Oli se paljon parempi pyörä kuin oma. Joukkueen johtaja sanoikin että minä ajan loppu päivän 2 kuskina. Ja se poiki ensimmäisen MM pisteen minulle. Joten sunnuntai oli huippu päivä. Siinä sitten vitsinä sanoin Ekille että vuokraako hän pyörän minulle Assenii. Niinhän siinä kävi että Ekin pyörä työnnettii kyytiin. Suomi oli loppujen lopuksi 6. Tomi Tani ajoi huippu kisan keräten koko ajan tärkeitä pisteitä suomelle.

Perjantaina ajettiin Assenissa Roelof thjiis pokaal cup kutsuvieras kisa. Kisa oli varmasti paras suoritus itseltäni lyhyellä urallani. Ekin pyörä toimi hyvin ja ajo luisti. Kovempaa en näillä evväillä päässy. Sijoitus oli 13 ja olen tyytyväinen siitä. Tässä porukassa pääsin näinkin pitkälle. Tästä on hyvä lähtee jatkamaan ensi kauteen. Nyt tietää mitä pitää tehdä omalle pyörälle että mihin suuntaan ruvetaan tekemään uusiks asioita. Antti Aakko oli minulla mekaanikkona kisassa ja Antista oli kyllä lähes korvaamaton apu. Antilta tuli hyviä neuvoja ja pyörä oli varmasti iskussaan sillon ku tarvis.

Nyt reissu alkaa olla ohi. Tänään katsotaan GP kisa vielä nähhään että miten sitä oikeesti pittää ajjaa. Huomenna lähtee lautta kohti koti suomee. Keskiviikkona pitäs olla kotona ja eiköhä sitä torstaina mennä jo duuni eli töihin. Arki alkaa samantien ja luulempa että valmistautuminen seuraavaan kauteen alkaa kuntokuurilla. Minut ja pyörän löytää 4.4 lauantaina Hanxin pihasta. Ja seuraavan kerran MP näyttelyssä kuopiohallista16-17.5 Hanxin osastolta. Ja katsotaan mitä aika tuo tullessaan voi olla että jossain muuallakin saatan olla näytillä. 

-Mikko ”Hessu” Jetsonen

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *